Kell-e a kutyának kutyacipő?

Ha csak a kutyacipő méretező segédletért jöttél, kattints ide! (Eredeti méretben nyomtasd ki a PDF file-t!)

Tehát, kell-e a kutyának kutyacipő?

Most úgy kell válaszolnom, mint az okos lány a Mátyás királyos mesében: igen is meg nem is.

Nem, ha olyan szempontból nézed, hogy milyen vicces kis surranókat lehet egy ebre adni, és így csinálni belőle bohócot. És azért sem, hogy „fázik a lába”. A kutyák talpa úgy van kitalálva, hogy kutyacipő nélkül is kiválóan alkalmas télen-nyáron a sétákra. Természetes talajon.

Mert az evolúció nem készült fel a felforrósodó aszfaltra, vagy a sózott utakra.

Mikor mondok tehát igent a kutyacipőre?

– ha a napi egészségügyi séták során olyan helyeket érintetek, ahol

  • nyáron fel tud forrósodni a talaj, vagy
  • télen sózzák az utat
  • durva, éles a kőzet, ami felsértheti a lábát

– ha olyan sérülés van a lábvégen, amit meg kell védeni a nyalogatástól, piszkálástól (akár toklász miatt is).

És természetesen, ha már kutyacipő, akkor minőségi legyen! Nem azért, mert ez nem zavarja majd első alkalmakkor négylábú barátodat – bármit rögzítesz a lábára, furcsa lesz neki. Hanem például mert olyan anyagból van, ami szellőzik, így nem fülled be a láb, a talp-rész viszont strapabíró, és nem csúszik.

fekete kutyacipő

Nekem a Trixie márkájú kutyacipő vált be, ezért ezt árulom a webáruházban is.

Mire kell számítanod a kutyacipő feladásakor?

Semmi jóra. Ha úgy gondolod, simán csak feladod, ebed pedig boldogan szaladgál, észre sem véve új lábbelijét – hát, nagy eséllyel tévedsz. Elsőre nagyon furcsa lesz neki, hogy kutyacipő van a lábán (illetve, hogy bármi van a lábán). Vígasztaljon, hogy amikor bekötözünk egy sérült lábat, ugyanígy reagálnak a kutyák: rázzák a lábukat, próbálnak tőle szabadulni, még akár foggal is be akarnak segíteni. Nézd meg ezt a kis Birodalmi Lépegetőt 🙂 ! És ő még egész békésnek mondható…

.

Aztán ha sétálhatnak, általában hamar megbékélnek a dologgal, mert egész más köti le a figyelmüket. Szóval légy kitartó! Előbb-utóbb a kutyacipő jelenlétét is természetesnek veszi majd négylábúd.

Az azonban nagyon fontos, hogy a megfelelő méretet vedd meg neki. Ha a Trixie Walker Active kutyacipő mellett döntöttél, akkor tudok segíteni, hogy ki se kelljen mozdulnod otthonról ahhoz, hogy megállapítsd a megfelelő méretet kedvenced számára. Nem kell más hozzá, mint hogy a számítógéped tudjon PDF-et olvasni, illetve egy nyomtató. Ha ezek megvannak, még egy dologra kell figyelned: eredeti méretben nyomtasd ki a PDF-lapot!  Azaz ami a lapon 5 cm-nek van jelölve, az lemérve is 5 cm legyen a kinyomtatott lapon. Ezt a nyomtatás beállításainál kell majd bejelölnöd. Lapméret: A4, Oldalbeállítás: Normál méret (nem pedig laphoz igazított.)

Most kattints ide:

tr-kutyacipo-meretezes

Állati jó egészséget!

 dr. Demjén Zsófia

állatorvos, online állategészségőr

Szerző:

Dr. Demjén Zsófia

Dr. Demjén Zsófia vagyok, állatorvos, állategészségőr.

Egy gondolat “Kell-e a kutyának kutyacipő?” bejegyzéshez

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.