Rólunk

Dr. Demjén Zsófia állatorvos vagyok.

Kisállatok gazdáinak segítek abban, hogy kedvencük élete hosszú és boldog legyen.

Majdnem 20 éve dolgozom a praxisban. Már gimnazistaként asszisztenskedtem egy rendelőben, majd 1999 óta, amikor  is megkaptam a diplomámat az Állatorvostudományi Egyetemen, állatorvosként segítem a gyógyulni vágyó állatokat – és gazdáikat. Amikor gyermekeim megszülettek, és otthon voltam velük, akkor indítottam ezt a honlapot, hogy ‘online állategészségőrként’ adig is segíteni tudjam a kisállatok egésszégmegőrzését, amíg visszatérek a rendelőbe.

 

 

Magam is állattartó voltam, vagyok és leszek: a díszhalaktól az egereken át a kutyákig mindig volt mellettem valami szőrös/tollas/pikkelyes kedvenc. Így tulajdonképpen gazdiként is tudom, mit szeretnek az állatok, mire van szükségük, minek a beszerzése szokott gondot okozni, és ennek alapján állítottam össze webáruházam kínálatát, gazdi-barát felépítését. Csak olyasmit kínálok, amit magam is megvennék a saját állatomnak. Mivel hosszú távú, zökkenőmentes üzleti kapcsolatot szeretnék kialakítani a kedves vevőimmel, senkire nem fogok „rásózni” semmit a gyors haszonszerzés céljából. Inkább szívesen adok tanácsot akár a vásárlás előtt vagy után egy termékkel kapcsolatban, mert szeretem, ha elégedetten csaholnak/nyávognak/csipognak/szuszognak/úszkálnak (és még sorolhatnám) a kis vendégeim és mosolyognak az ő „kétlábúik”.

 

Mert állatot tartani jó!

 

Gyerekeknek is szoktam előadásokat tartani. Az elején kíváncsiságból mindig felteszem a kérdést: „Szerintetek mivel foglalkozik egy állatorvos?”. A válaszok sokrétűek, de ahogy előre sejteni lehet, a betegségmegelőzés igen ritkán hangzik el. Az ő fejükben mi injekciókat osztogatunk, szúrunk, vágunk, kötözünk, de hogy felvilágosító munkánk is van – mint pl. hogyan etessünk egy állatot, vagy hogyan tartsuk, hogy ne betegedjen meg -, ez valahogy századrangúnak tűnik a számukra. Pedig ez tán még fontosabb is, mint a látványos beavatkozások! Japánban annál magasabbra nő egy orvos fizetése, minél kevesebb a beteg a körzetében, hiszen ez méri, mennyire jól dolgozik.

 

Ezt a honlapot és webáruházat azért hoztam létre, hogy segítsem az egészséges, lehetőség szerint természetes életet élni akaró, illetve a gyógyulni vágyó állatok gazdijait, valamint azokat a kollégáimat, akik nem foglalkoznak termékek eladásával, mégis szeretnék ezt a minőségi szolgáltatást is biztosítani kis pácienseik számára.

 

És most böngészésre fel! Csemegézz a sok finomság, csecsebecse és hasznos holmi között!

Jó vásárlást kívánok:

 

Dr. Demjén Zsófia

állatorvos, webáruházvezető

e-mail: drdemjen@vitapet.hu

 

3 hozzászólás “Rólunk” bejegyzéshez

 1. Kedves Zsófi!

  A most futó Habilitációs kutyakiképző OKJ képzésen találkoztunk, egyszer a belgám, Doris is velem volt.
  Egy szomorú tapasztalatot szeretnék Veled megosztani, úgy néztem itt a neten, hogy elég ritka jelenség, lehet, hogy Te sem tudtál róla. A cicám jó ideje nem kapott féreghajtót, gondoltam időszerű lenne, hiába benti cica. Milbemaxot kaptam az állatorvostól, kölyökmacskáknak való adagot, mivel Maffia egyrészt nagyon idős (18 év), másrészt alulról súrolta a 3 kilót. Röviddel a beadás utàn (5 perc) heves hányás, görcsök, támolygás, nehéz légzés lépett fel, kb. 10 percen belül ki is múlt. Valószínűleg hiába lett volna itthon kalcium, az se menthette volna meg, talán azonnali állatorvosi beavatkozás igen, de ebben sem vagyok biztos, annyira gyorsan zajlott le az egész.
  Gondolom, allergiás lehetett a hatóanyagra, ráadásul iszonyú gyorsan felszívódhatott a tabletta, mert a hányásában nem találtam nyomait. Mindenesetre elhatároztam, hogy mostantól minden állatomnak helyben, a rendelőben adom be a féreghajtót, hogy azonnal kéznél legyen a segítség, nem tudom, ez Nálad mennyire gyakorlat, de esetleg gyógyszerváltáskor jól jöhet (őszintén szólva fogalmam nincs, eddig milyen féreghajtót kapott, de nem ilyen formájú bogyó rémlik).

  Üdv, Ági

 2. Szia Ági!
  Persze, emlékszem rátok! Nagyon sajnálom a cicádat, borzasztó élmény lehetett 18 év után elveszteni őt…
  Nekem a leírásod alapján inkább mérgezési tüneteknek tűnnek ezek. Macskák esetében én még nem találkoztam ilyen reakcióval, de azt a konzultáción is említettem, hogy pl. collieknál és keverékeiknél bizony vigyázni kell, mert ilyen gondok lehetnek. Milyen fajta volt a cicád? Lehet, hogy macskáknál is van esetleg ilyen fajtákhoz kötött probléma? Bár mondom, én még nem hallottam ilyenről. Kutyáknál is csak elvétve és hallomásból ismerek esetet, de hát mi a leírt fajtáknál óvatosan adtuk. Ami még nekem gyanús, hogy ilyen sovány volt a cicád – nem lehet, hogy volt már esetleg egy háttérben lappangó veseelégtelensége? Vagy talán a máj volt érintett? Tudod, ezek a szervek bontják le a gyógyszereket, és ha gond van velük, bármelyik gyógyszernél lehetnek bajok, hiszen nem tud kiürülni a szervezetből időben. (Bár elvileg ezek a féreghajtók melegvérűekre nem hatnak, csak a férgekre.)
  Sajnos az sem biztos, hogy a rendelőben meg tudták volna menteni, ha ilyen rapid módon reagált szegény. Nehéz dolog ez – épp a héten hallottam egy pont ellenkező esetről, ahol pedig nem elég hatékony féreghajtót kapott a fiatal kutyus rendszeresen, és végül véres hasmenés és rosszullétek után elzárták a beleit a féregcsomók – merthogy férges volt -, és a műtét ellenére sem tudták már megmenteni… Szóval most mit tud javasolni az állatorvos? Merthogy ez kb. az egyetlen féreghajtó, ami egyszeri kezelésre is hatékony. Tudom, ez sovány vigasz, de gondolj arra, hogy 18 évesen gyönyörű kort megért a cicád, és biztosan nagyon szép élete lehetett veletek! Köszönöm, hogy megosztottad velem az esetedet! Mindenképp nagyobb óvatosságra int…

  1. Köszönöm a választ, és jó, hogy megint megemlítetted a collie-kat, mert most tervezünk beszerezni egy sheltie-t, úgyhogy akkor majd fokozottan vigyázunk.
   A cinyánál én is egyre inkább úgy gondolom, nem lehetett volna megmenteni, valószínűleg akármennyire is fiatalosan viselkedett, belül már elhasználódott csórikám. Ha nem történik ez az eset vele, lehet, hogy a szíve mondta volna fel fél év múlva. Keverék cicc volt, orosz kék anyával, de nem a soványság miatt ilyen könnyű, hanem extra pici termetű maradt. Szerintem teljesen normális macskaformája volt. 🙂
   További jó munkát! Üdv, Ági

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.